Spakenburgse Pofkoek met stroop/botersaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De en ± 30 minuten wellen in lauw water.
    In de tussentijd de oven voorverwarmen op 175 graden C.
    Dan de met en mengen, en toevoegen en goed mengen.
  2. Er moet een soort dikke roerbare massa zijn (eventueel water toevoegen).
    De massa in een beboterde en daarna met paneermeel bestrooide tulbandvorm storten.
    In de oven plaatsen en ± 45-60 minuten laten garen.
    Controleer met een breinaald door in de pofkoek te steken (er mag geen plakkerig deeg aan blijven zitten).
    De stroop saus:
    Roer de melk, stroop, boter en de suiker in een steelpannetje met een garde en laat de saus langzaam warm worden. (niet laten koken).
    Dit is een oud recept uit Spakenbrug.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel en stroop is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, melk, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Spakenburgse Pofkoek met stroop/botersaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik kreeg net in mijn gedachten het woord pofkoek door. Kon het mij niet meer herinneren. Mijn moeder maakte het in een schoon stuk laken bijv. genaaid tot een zak en daar ging het mengsel in. Dit wer... Lees reactie
Dean 3 februari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
505 kcal
25%4040 kcal
Vetten
11 g.
15%88 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
17%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
73 g.
28%584 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spakenburgse Pofkoek met stroop/botersaus