De en ± 30 minuten wellen in lauw water.
In de tussentijd de oven voorverwarmen op 175 graden C.
Dan de met bakmeel(500 gram) en ei(1 stuk) mengen, krenten(125 gram) en rozijnen(125 gram) toevoegen en goed mengen.
Er moet een soort dikke roerbare massa zijn (eventueel water toevoegen).
De massa in een beboterde en daarna met paneermeel bestrooide tulbandvorm storten.
In de oven plaatsen en ± 45-60 minuten laten garen.
Controleer met een breinaald door in de pofkoek te steken (er mag geen plakkerig deeg aan blijven zitten).
De stroop saus:
Roer de melk, stroop, boter en de suiker in een steelpannetje met een garde en laat de saus langzaam warm worden. (niet laten koken).
Dit is een oud recept uit Spakenbrug.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakmeel en stroop is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, melk, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en stroop
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Spakenburgse Pofkoek met stroop/botersaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Ik kreeg net in mijn gedachten het woord pofkoek door. Kon het mij niet meer herinneren.
Mijn moeder maakte het in een schoon stuk laken bijv. genaaid tot een zak en daar ging het mengsel in. Dit wer... Lees reactie
Dean 3 februari 2016
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.