Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Alle ingrediënten mengen in een kom en goed kloppen met een garde of mixer, tot je een mooi deeg hebt.
    Wanneer het deeg langzaam en taai van je lepel glijdt, dan is het de juiste dikte.
  2. Anders wat meer of meer toevoegen.

    Een grote pan met aan de kook brengen en goed erin strooien.
  3. Het deeg in slierten in het laten vallen.
  4. Het meest ideaal is hiervoor een speciaal spätzleplankje.



    Als de spätzle na verloop van tijd na het garen aan het wateroppervlak komen drijven zijn ze klaar.
  5. Schep ze uit het en laat ze uitlekken in een vergiet.


    Vervolgens kun je ze voor spätzle met kaas samen met wat geraspte kaas en een gefruit en wat peper opbakken in de pan.
25
25
25

Variaties op Spätzle

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spätzle
VariatieAantalGang
Spätzle muffins1Hartige taarten
Walnoot rum spätzle1Nagerechten
Eierspätzle met champignons, ui, spek en kaas1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
531 kcal
26%2124 kcal
Vetten
9 g.
12%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
89 g.
34%356 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spätzle