Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbei-amandelgebak voor buffet recept
Aardbei-amandelgebak voor buffet recept

Aardbei-amandelgebak voor buffet


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm 125 milliliter melk lauwwarm. Verbrokkel de gist en los hem op in de melk.
Meng 400 gram bloem met 75 gram suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, 75 gram boter en het ei. Kneed met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
Laat afgedekt rijzen op een warme plaats in ca. 45 minuten.
Roer 300 milliliter melk en het puddingpoeder door elkaar.
Breng 900 milliliter melk in een pan aan de kook en neem van het vuur. Roer de aangemaakte pudding poeder er doorheen en breng opnieuw aan de kook.
Laat alroerende minimaal 1 minuut zachtjes koken op laag vuur. Doe de pudding in een schaal, dek direct af met een stuk vershoudfolie en laat afkoelen.
Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cn, minimaal 3,5 cm diep) in en bestrooi met een beetje bloem. Kneed het gistdeeg kort door, bestrooi het deeg met wat bloem en rol het uit in het bakblik. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Smelt 150 gram boter, de honing en 150 gram suiker in een pan, voeg de amandelen toe en breng alroerend kort aan de kook.
Roer 3 eetlepels melk er doorheen. Laat ca. 10 minuten lauwwarm afkoelen en verdeel het mengsel voorzichtig over het deeg.
Bak ca. 20 minuten in de oven. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Snijd het gebak in 4 repen (van elk ca 9 cm breed). Snijd de repen horizontaal doormidden.
Klop de pudding kort door met de mixer.
Klop 500 gram boter ca. 10 minuten romig met de mixer. Klop de pudding lepel voor lepel er doorheen. Strijk een dunne laag botercrème op de onderste helft van het gebak, verdeel de aardbeien erover en bestrijk met de ovrige crème. Leg de overige repen erop en zet het gebak minimaal 1 uur in de koelkast, snijd elke reep in 7 stukken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbei-amandelgebak voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven