Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fricandeau in bladerdeeg met frambozensaus recept
Fricandeau in bladerdeeg met frambozensaus recept

Fricandeau in bladerdeeg met frambozensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit in een grote koekenpan 25 gram boter.  Bak hierin de ui op matig vuur ca. 5 minuten glazig. Strooi de tijm erover. Voeg intussen de paddestoelen aan het ui toe. Bak al omscheppend het geheel 2 minuten op hoog vuur, daarna ca. 5 minuten op laag vuur gaar laten worden. Breng pittig op smaak met zout en peper, laat afkoelen. Bestrooi de fricandeau met zout en peper. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de fricandeau in ca. 10 minuten rondom bruin. Neem uit de pan. Verwarm in het achtergebleven bakvet de frambozen en de suiker. Roer hierbij de aanbaksels los. Wrijf de frambozen met vocht door een zeef. Breng de frambozenpuree op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Bestrooi een werkvlak met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol uit met een deegroller tot een lap van 20 x20 cm. Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg. Laat hierbij 2 cm van de randen rondom vrij. Besmeer de randen met water. Leg de fricandeau in het midden van het deeg, en vouw het bladerdeeg eromheen dicht. Bestrijk het deeg met het ei. Braad het vlees in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Neem het vlees uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten. Snijd het vlees met een scherp natgemaakt mes in 4 plakken. Serveer met de saus.

Serveersuggesties

Lekker met sperziebonen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fricandeau in bladerdeeg met frambozensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven