Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banketletter recept
Banketletter recept

Banketletter


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op ca. 150 C. Ontdooi het bladerdeeg kneed het tot een samenhangende massa. Vorm deze massa tot een "worst". Bestrooi het aanrecht royaal met de bloem en leg de "worst" hierop. Rol de de "worst" uit met een deegrol zodat je een lange reep krijgt. Rol van het amandelspijs ook een "worst" en verdeel deze over het bladerdeeg. Vouw het deeg dicht en plak deze op de randen dicht met een deel van de losgeklopte dooier. Leg de worst in de gewenste lettervorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de letter met de rest van de losgeklopte dooier. Verdeel de bigarreaux en de losse, halve amandelen om en om over de letter en druk deze een beetje aan. Strooi het amandelschaafsel eveneens over de letter. Schuif de letter in de oven (midden) en bak de letter ca. 20 minuten. Als de letter klaar is en afgekoeld nog even bestuiven met poedersuiker. Heerljk met de lange, koude avonden bij een beker warme chocolademelk met slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit banketletter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven