Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bartjes Reebout(stoof) recept
Bartjes Reebout(stoof) recept

Bartjes Reebout(stoof)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Eerst zachtjes het spek uitbakken. Daarna de gesnipperde ui en knoflook toevoegen en alles mooi glazig laten worden. Dan de champignons toevoegen met 5 deciliter rode wijn (de wijn wel even opwarmen van te voren). De rest van de wijn in een wijnglas gieten en lekker opdrinken (goed voor de stress). Alles warm laten worden. Vlees van bot fileren en in stukjes snijden, eventuele vliesjes en vetrandjes verwijderen. Vlees kruiden met peper/zout en aromat. Kort met kleine hoeveelheden tegelijk even snel bruin wokken, en daarna in de andere pan bij de wijn doen. Bouillon toevoegen tot alles onder staat. De kruiden en peperkorrels, foelie, laurierblaadjes ook toevoegen en in de voorverwarmde oven zetten van 220 graden C. daarna de oven terugdraaien op 100 graden C. Laat maar lekker sudderen. Afhankelijk van de leeftijd van de ree is het een twee uurtjes. Na de suddertijd het vlees eruit halen en fijn maken. Demi glace aan de saus toevoegen, (of ander sauspoeder). De madeira toevoegen en de saus op smaak maken met de andere smaakmakers. Als alles op smaak gebracht is rest ons nog maar een ding. Smullen! Tip van Albertje: Lekker met aardappelpuree, rode kool en spruitjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bartjes reebout(stoof) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bartjes Reebout(stoof) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Super lekker!
  Anne-rose gaf dit recept op 9 maart 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven