Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn op Limburgse wijze (In Maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer') recept
Konijn op Limburgse wijze (In Maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer') recept

Konijn op Limburgse wijze (In Maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer')


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dep de konijn droog en wrijf deze met zout en peper in.
Snij de uien in grove ringen.
Leg de Konijn in een grote (ronde)kom met de grove uien ringen, kruidnagel, laurier en jeneverbessen. Giet ongeveer 1 liter azijn en 0,66 liter water toe (hoeveelheid vocht mag naar verhouding meer zijn) tot de bouten geheel onderstaan.
Laat het mengsel ongeveer 24 uur trekken in de koelkast (wel in een afgedekte kom).

Haal nu de bouten uit de marinade, en droog deze goed!

Pak een grote braadpan/braadslee,
Laat hierin de boter mooi bruin worden.
Bak de konijnenbouten vervolgens aan alle kanten mooi bruin.

Haal de konijnenbouten uit de pan,
bak in de zelfde boter de vaste delen van de marinade van o.a. de uien(ringen) goudbruin.
Schep de appelstroop erbij met wat marinadevocht en roer dit tot een lekkere saus.
Roer nu de peperkoek (verkruimeld) tot een mooie egale saus. Proef!
(Als je hem echt te zuur vind kan je een 'klein''beetje suiker toevoegen)

Breng de marinade al roerend aan de kook en leg vervolgens de konijnenbouten in de saus (deze moeten net onderstaan).
Laat nu het geheel op een heel klein vuur (het liefst op een sudderplaatje) langzaam sudderen tot de konijn gaar is (de konijn mag niet van de het bot afvallen).
Maar: een stelregel is wel, hoe langer alles suddert, hoe lekkerder! (kleine 1,5 tot 2uur)

Wanneer de konijn gaar is, halen we de bouten weer uit de saus,
we brengen de saus evt nog wat op smaak en binden vervolgens de saus.
Dit doen we met 'alles binder', de hoeveelheid is op gevoel,
blijf de 'alles binder' langzaam roerend, beetje bij beetje toevoegen tot je zelf denkt dit is de juiste sausdikte (meestal 1/3 tot een half pakje)!

Leg nu de bouten weer terug in de saus.
Bak ondertussen nog wat heerlijke 'Franse Frietjes'
en U kunt aan tafel,
Eet smakelijk!

Chef Harold

Serveersuggesties

Heerlijk bij 'Franse Frietjes' met finishing touch heerlijke zachte 'mayonaise'!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijn op limburgse wijze (in maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer') recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Konijn op Limburgse wijze (In Maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer') heeft een gemiddelde waardering gekregen van 5 / 10 in 2 recensies

  • Heb het met kerst gemaakt was heerlijk
    Willy gaf dit recept op 14 januari 2017 1 uit 5 sterren
  • Ik zie 2/3 ltr azijn, dat is volgens mij 660 ml ofwel 6,6 dl. Lijkt me een beetje veel.
    Johanna gaf dit recept op 3 januari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven