Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paté pistachenootjes recept
Paté pistachenootjes recept

Paté pistachenootjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.
Pel de pistachenootjes en hak ze grof.
Snijd de speklappen en lever in stukken en maal ze tot een fijne puree in de keukenmachine.
Voeg het ei, de room, de cognac, het zout, de peper, het chilipoeder paprikapoeder, kerriepoeder en oregano toe en meng alles goed door elkaar.
Schep de pistachenootjes erdoor.
Vet de patevorm (inhoud ca. 1˝ liter) in en bekleed de vorm met de plakjes spek.
Doe het patemengsel erin, druk het goed aan en leg er ook plakjes spek op.
Zet de vorm afgedekt in een braadslede, en schenk deze halfvol met kokend water.
Laat de paté in de oven in ca. 2 tot 2 ˝ uur gaar worden.
De paté is gaar als een sateprikker die u tot in het midden steekt er droog uitkomt.
Laat de paté afkoelen en minstens een dag in de koelkast op smaak komen.
De paté blijft wel een week goed in de koelkast

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paté pistachenootjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven