Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas met rode wijnsaus en aardappelrozetten recept
Varkenshaas met rode wijnsaus en aardappelrozetten recept

Varkenshaas met rode wijnsaus en aardappelrozetten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheut kookvocht tot fijne puree.
Roer er 1 ei, 50 gram boter en zout en peper naar smaak toe.
Schep de aardappelpuree in een spuitzak en spuit op een bakplaat met bakpapier mooie rozetten van.
Houd op de bakplaat wat ruimte vrij voor de schaal met vlees.
Klap het dunne uiteinde van de varkenshaas terug en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk de bovenkant met de paté en bestrooi met rozemarijn en peper en zout naar smaak.
Rol steeds 2 plakjes bladerdeeg uit tot ze voldoende groot zijn om het vlees te verpakken. Leg op elke lap een varkenshaas op de patézijde. Vouw eerst de zijkanten en vervolgens de lange kanten over het vlees. Leg de varkenshaas op de naad in een ovenschaal. Bestrijk het deeg dun met ei en zet de schaal bij de rozetten op de bakplaat.
Bak de aardappelrozetten en de varkenshaas in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Kook intussen de sperziebonen in een bodem water en wat zout in ca. 8 minuten beetgaar.
Kook in een steelpan de wijn met de sjalotten, de laurier en de peperkorrels tot er een bodem wijn over is (ca. 100 mililiter).
Voeg de fond toe en kook weer tot de helft in. Zeef de wijn en doe terug in de pan. Houd warm op laag vuur. Verhit in een koekenpan de olie en bak de spekjes knapperig uit. Bak de sperziebonen ca. 1 minuut mee. Schep de peterselie en zout en peper naar smaak door. Neem de wijn van het vuur en klop de resterende boter erdoor. Breng de rode wijnsaus met zout en peper naar smaak.
Serveer met de varkenshaas.

Serveersuggesties

Via tijdschrift.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaas met rode wijnsaus en aardappelrozetten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven