Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met ui en kaas recept
Kip met ui en kaas recept

Kip met ui en kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dep de kipfilets droog. Pel de uien en snijd ze in ringen. Halveer de plakjes ontbijtspek. Bak het spek uit in 1 eetlepel hete olie en haal het uit de pan. Bak de filets kort aan iedere zijde. Breng op smaak met zout en peper en haal de kip uit de pan. Verhit 2-3 eetlepels olie in het braadvet. Bak de uien hierin aan. Was en hak de peterselie. Roer hem met de tijm door de ui. Breng op smaak met zout en peper. Leg 2/3 van de ui in een vuurvaste pan of ovenschaal. Leg de filets op de uien. Bestuif de rest van de ui in de pan met de bloem en bak hem kort mee. Roer de wijn, 4-5 eetlepels water de slagroom en het bouillonblokje er doorheen. Laat de saus ca. 3 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak en giet hem over het vlees. Rasp de kaas en strooi hem samen met het spek over het gerecht. Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Was de bieslook, snijd hem fijn en strooi hem over het gerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met ui en kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven