Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
LeverpatÍ recept
LeverpatÍ recept

LeverpatÍ


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de boter in de koekenpan. Snijd de lever en de ui in stukken, rol ze door de bloem en bak ze even aan in de hete boter. Schil de winterwortel en blancheer ze in kokend water. Draai de lever en ui door de gehaktmolen of haksel het fijn in de keukenmachine met het snijmes. Haal het snijmes eruit en zet de grove rasp erin. Haal de wortel uit het kooknat en druk die door de rasp. druk als laatste de sneeŽn brood door de rasp (of de molen). Breng de massa over in een kom en voeg de eieren en de rest van de ingrediŽnten toe. Goed mengen, een beetje kookvocht en/of drank toevoegen todat een smeuÔge massa ontstaat. Even laten staan, zodat de smaken zich goed kunnen mengen. Een patÍvorm of aardewerken schaal bekleden met de plakjes spek, een paar plakjes achterhouden om de patÍ af te dekken. De vleesmassa in de schaal doen, afdekken met de plakjes spek, boven een paar laurierblaadjes en wat jeneverbessen in het spek drukken. Afgedekt in een verwarmde oven (160 graden C) in ca. 60 minuten gaar laten worden. Af laten koelen eventueel op een platte schaal storten. Zet daarvoor de schaal even in heet water, dan laat ze makkelijker los. Serveren met een salade, stokbrood en een cranberrysaus.

Serveersuggesties

Het recept kost even tijd, maar leent zich goed voor een grote groep bezoek, bv bij een verjaardag. Kan rustig een paar dagen van tevoren klaar gemaakt worden, hoe langer hij "staat", hoe lekkerder hij wordt.

Allergenen Informatie

Voor dit leverpatÍ recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven