Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oliebollen met appel recept
Oliebollen met appel recept

Oliebollen met appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wel de rozijnen 15 minuten in lauw water.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Doe de oliebollenmix in een kom en voeg 1/2 liter handwarm water (40 graden celsius) toe.
Meng alles met een pollepel of mixer met deeghaken tot een egaal beslag.
Schep de uitgelekte rozijnen, de appel en het kaneelpoeder erdoor.
Laat het beslag afgedekt met een vochtige theedoek ca. 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Verhit de olie tot 190 graden celsius. Schep telkens met 2-4 eetlepels 4 porties beslag in de olie.
Bak de oliebollen in 3.5 minuten mooi bruin en gaar. Roer het beslag niet meer door!
Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bestuif de oliebollen met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oliebollen met appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven