Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Olifantenoren recept
Olifantenoren recept

Olifantenoren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Giet de melk in een platte schaal. Klop er de eidooiers door. Voeg de olie toe. Melk bestrooien met tarwebloem en met garde tot een papje roeren. Geleidelijk steeds meer tarwebloem toevoegen in ongeveer 5 tot 6 keer. Halverwege de bakpoeder toevoegen. Het deeg moet als brooddeeg aanvoelen (niet meer plakken maar ook niet te stijf) Moet nog wat zacht en fluwelig aanvoelen. Dit deeg ongeveer 2 uur laten rusten. Rol het deeg uit tot ca. 0,5 cm dikte en snijd er vierkanten uit van 3 x 3 of 4 x 4 cm Doe de suiker, het water de citroensap en het rozenwater in een steelpan, dit inkoken tot er een suikerstroopje ontstaat. Schenk in een hapjespan een laag olie ca. 2 cm. Olie warm laten worden (vooral niet te heet) en de lapjes deeg bakken tot het deeg gaat groeien en mooi goudbruin zijn. Keren en de andere kant bakken. Bak zo alle lapjes op. Wentel ze door de suikerstroop. Leuk voor oudejaarsavond, eens iets anders dan oliebollen en heel erg lekker. De zijkanten van het gesneden deeg rijzen meestal niet, dus snijdt dit van de deeglap af.

Allergenen Informatie

Voor dit olifantenoren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Olifantenoren heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Van Christina zelf; Hier heb ik een prijs mee gewonnen op mijn receptenboek
  Christina57 gaf dit recept op 19 maart 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven