Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ouderwetse sneeuwballen recept
Ouderwetse sneeuwballen recept

Ouderwetse sneeuwballen


Ingrediënten


54

Bereidingswijze


Breng in een pannetje 1,5 deciliter water aan de kook. Laat de boter erin smelten. Schakel de warmtebron terug op de laagste stand. Voeg in 1 keer de gezeefde bloem en het zout toe. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem en de wand van het pannetje loslaat. Doe alles over in een kom en voeg 1 ei toe, blijf zolang roeren tot het ei volkomen in het deeg is opgenomen. Roer daarna op precies dezelfde wijze ook het tweede en vervolgens het derde ei door het deeg. Blijf daarna zolang roeren tot het deeg vrij luchtig is geworden en een mooie glans heeft gekregen. Verhit de olie tot ca. 170 graden C. (dus niet dampend heet zoals voor oliebollen en appelbeignets). Vorm met 2 eetlepels kleine ballen van het deeg en laat ze in de hete olie glijden. Temper de warmtebron. De sneeuwballen zullen zich in de olie eerst uitzetten (rijzen) en daarna een mooie goudbruine kleur krijgen. Ze dienen dan ook op dat moment gaar te zijn. Laat de sneeuwballen op keukenpapier uitlekken. Leg de sneeuwballen op een bord en bestuif ze met wat poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit ouderwetse sneeuwballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ouderwetse sneeuwballen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

 • Zo maken wij onze sneeuwballen ook nog steeds. Volgens mijn oma's recept deed zij er nog krenten, rozijnen en snippers sucade in. Niet vullen met slagroom. Het fijne is juist dat ze NIET als een bal i... Lees reactie
  A. Loos - van de Sandt gaf dit recept op 29 december 2011 5 uit 5 sterren
 • Ik vul mijn sneeuwballen meestal met slagroom of banketbakkersroom. Dit maakt ze nog iets feestelijker en is erg lekker.
  J. van der Weide gaf dit recept op 9 december 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven