Ouderwetse sneeuwballen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Breng in een pannetje 1,5 deciliter aan de kook.
  2. Laat de erin smelten.
  3. Schakel de warmtebron terug op de laagste stand.
  4. Voeg in 1 keer de gezeefde en het toe.
  5. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem en de wand van het pannetje loslaat.
  6. Doe alles over in een kom en voeg 1 ei toe, blijf zolang roeren tot het ei volkomen in het deeg is opgenomen.
  7. Roer daarna op precies dezelfde wijze ook het tweede en vervolgens het derde ei door het deeg.
  8. Blijf daarna zolang roeren tot het deeg vrij luchtig is geworden en een mooie glans heeft gekregen.
  9. Verhit de tot ca. 170 graden C. (dus niet dampend heet zoals voor oliebollen en appelbeignets).
  10. Vorm met 2 eetlepels kleine ballen van het deeg en laat ze in de hete glijden.
  11. Temper de warmtebron.
  12. De sneeuwballen zullen zich in de eerst uitzetten (rijzen) en daarna een mooie goudbruine kleur krijgen.
  13. Ze dienen dan ook op dat moment gaar te zijn.
  14. Laat de sneeuwballen op keukenpapier uitlekken.
  15. Leg de sneeuwballen op een bord en bestuif ze met wat .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Ouderwetse sneeuwballen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Zo maken wij onze sneeuwballen ook nog steeds. Volgens mijn oma's recept deed zij er nog krenten, rozijnen en snippers sucade in. Niet vullen met slagroom. Het fijne is juist dat ze NIET als een bal i... Lees reactie
A. Loos - van de Sandt 29 december 2011
Ik vul mijn sneeuwballen meestal met slagroom of banketbakkersroom. Dit maakt ze nog iets feestelijker en is erg lekker.
J. van der Weide 9 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1217 kcal
60%4868 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ouderwetse sneeuwballen