Broodjes abrikozeneieren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Roer het puddingpoeder glad met 100 milliliter .
  2. Breng de rest van de 500 milliliter aan de kook en roer het aangemaakte puddingpoeder erdoor.
  3. Laat ca. 1 minuut zachtjes koken en blijf roeren.
  4. Haal de pan van het vuur.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Meng 300 gram , het , de , de en een snufje in een kom.
  8. Voeg er de kwark, 5 eetlepels .
  9. de en 1 aan toe en kneed alles met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
  10. Vorm op een met bestoven werkvlak een rol van het deeg.
  11. Snijd de rol in 8 even grote stukken.
  12. leg de stukken op een bakplaat en druk ze voorzichtig met de handpalm wat platter.
  13. Maak in het midden een kuiltje en schep in elk kuiltje een grote eetlepel pudding.
  14. Plaats op elk puddinkje een halve abrikoos en bak ze 18-20 minuten in de oven.
  15. Laat afkoelen en bestuif met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
367 kcal
18%2936 kcal
Vetten
12 g.
17%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%272 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broodjes abrikozeneieren