Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tulband recept
Tulband recept

Tulband


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 190 graden C. Klop de eieren met 75 gram suiker in 10 minuten op de hoogste stand lichtgeel en luchtig. Spatel het bakmeel en maizena erdoor. Voeg een mengsel van 3 eetlepels heet water en 25 gram gesmolten boter toe. Verdeel het beslag over 8 kleine tulbandvormpjes. Bak de tulbandjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin. Laat de cakejes in de vormpjes afkoelen. Rasp de citroen en pers hem uit. Hang een kom in een pan heet water en smelt de rest van de boter erin. Voeg het citroenrasp, citroensap en de rest van de suiker toe. Roer het tot de suiker is opgelost. Klop het ei erdoor en laata het al roerend in 8 minuten binden. Laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf en spatel het door het citroenmengsel. Maak de aardbeien schoon. Haal de cakjes uit de vormpjes. Leg ze ieder op een bordje, verdeel de citroenroom erover met de aardbeien. Bestuif de gerechtjes met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit tulband recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven