Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet met groene asperges uit de oven recept
Zalmfilet met groene asperges uit de oven recept

Zalmfilet met groene asperges uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Pel en snipper het sjalotje. Kook de wijn met sjalotje en bouillon tot de helft in. Zeef de bouillon en roer de mosterd erdoor. Maak de asperges schoon en kook ze 4 minuten in kokend water met zout. Verwarm een lege ovenschaal 5 minuten in de oven. Halveer de tomaatjes. Bestrooi de zalmfilets met zout. Leg de groente en de zalmfilets met de velzijde naar boven in de ovenschaal. Besprenkel het met olijfolie en bak ze in het midden van de oven in 10 minuten gaar. Hang een hittebestendige kom in een pan met een bodem kokend water en klop de eierdooiers met 4 eetlepels water. Voeg al kloppend de bouillon beetje bij beetje toe en blijf kloppen tot er een romige saus ontstaat. Klop de klontjes boter door de saus. en breng het op smaak met zout. Verdeel de zalm met groente over 4 borden en schenk de saus erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet met groene asperges uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven