Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Borstplaat recept
Borstplaat recept

Borstplaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg boterwikkels glad met de vette kant naar beneden op een aanrecht of een bakplaat. (Je kunt in plaats van boterwikkels ook bakpapier gebruiken. ) Smeer de bovenzijde dun met boter in. Besmeer ook de borstplaatvormen dun met boter en leg ze vlak op het papier of gebruik in plaats van losse vormen een rubber borstplaat- of fondantmat. Doe alle ingrediŽnten, behalve eventuele vulling in een steelpannetje. Zet dit op de spaarvlam en laat de suiker, zonder in de massa te roeren, smelten. Controleer dan met een metalen lepel of alle suikerkorrels in het vocht zijn opgelost. Mocht dit niet het geval zijn, voeg dan nog een eetlepel water toe. Draai de gasvlam iets hoger en laat de massa inkoken. (Let op: dit brandt snel aan! Dus vuur niet al te hoog en niet te lang laten inkoken!) Roer nu met een vork in de pan en controleer de stand van zaken. De suikerstroop is namelijk voldoende ingekookt en moet van de gasvlam worden afgenomen, zodra een gordijntje van stroop tussen de tanden van de vork blijft hangen en de laatste druppel, die van de vork valt een heel fijn draadje trekt. Voeg op het laatst de eventuele vulling toe en koel de borstplaat af, door er voortdurend met een vork in te kloppen, tot deze dik en ondoorschijnend wordt. Giet dan de borstplaat vlug in de gereedstaande vormen. Laat de borstplaat afkoelen en zet als de massa stijf geworden is, de vormen even op de zijkant, om ook de onderzijde te laten drogen. Neem dan de borstplaat uit de vormen. Restjes borstplaat in de pan kunnen opnieuw met de volgende portie worden meegesmolten. Blijkt de borstplaat, ondanks alle goede zorgen, toch nog versuikerd te zijn (zichtbare suikerkristallen), smelt ze dan opnieuw, onder toevoeging van een weinig water en herhaal de bewerking.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit borstplaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Borstplaat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Echt heerlijk! Ik heb het met sinterklaasavond bereid en ben tot over mijn oren verliefd! Mijn vriend en ik maken sowieso elke week een hele portie!
  Madelon gaf dit recept op 30 september 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven