Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pepernotensoep


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Pepernoten: Kneed alle ingrediŽnten door elkaar. Maak er kleine balletjes van. Leg die op een ingevet bakblik en druk ze een beetje plat. Bak ze niet te lang, want dan verbranden ze. 10 minuten op 180 ļC bakken is genoeg. Soep: Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Verwarm merg en stokjes in de melk en het water. Laat het 5 minuten trekken. Haal het vanillestokje eruit. Hak de chocolade in stukjes en los het op in de melk, met behulp van een staaf- of een hand-mixer. Afwerking: Schil de peren. Snijd ze in vieren. Haal het klokhuis eruit. Snijd ze in de lengte in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs in het bord. Schep de hete en schuimige soep over de peer. Strooi de pepernoten erover. Eet smakelijk!!!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pepernotensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pepernotensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijke soep vooral als de wind door de bomen waait.
    Bezoeker gaf dit recept op 5 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven