Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaastulbandcake met amandelen recept
Speculaastulbandcake met amandelen recept

Speculaastulbandcake met amandelen


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven (hete lucht!) voor op 160 graden celcius. Rooster de amandelen even om en om in een droge koekenpan op matig vuurtje en houd er een oogje op. Laat ze even afkoelen op een bordje met keukenpapier. Hak ze fijn als ze afgekoeld zijn.
Laat de boter met de suiker luchtig draaien en voeg alvast het speculaasextract toe. Als de boter luchtig en fluffy is de eieren er door roeren, een voor een. Pas als het ei opgenomen is de volgende er in doen. Meng bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout met elkaar. Dit mensel mag in zijn geheel bij het boter-suiker-ei mengsel en rustig door laten kloppen. Als alles gemengd is twee tellen op vol vermogen laten kloppen, terug lager zetten en de amandelen erdoor roeren.
Doe nu het mengsel in de vorm en verdeel goed.
Als de oven warm is, in de oven schuiven en 1,5 uur rustig laten bakken.
5 minuten voor het einde van de baktijd een houten sateprikken er in prikken tot onderaan en even ronddraaien, komt de prikker er warm maar droog uit? Dan is je cake klaar en mag hij eruit als de tijd verstreken is.
In de vorm op een rekje 1 uur af laten koelen, daarna met een bord o.i.d. erop in een keer omkeren en vorm eraf halen.
Verder af laten koelen.
En nu smullen maar!

Serveersuggesties

Heerlijk bij een kop warme chocolademelk of koffie of thee natuurlijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit speculaastulbandcake met amandelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven