Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaastaart recept
Speculaastaart recept

Speculaastaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer met een garde de eieren, de suiker en het zout tot een romige massa. spatel de bloem en het aardappelmeel zo luchtig mogelijk in gedeeltes erbij. Vul de beboterde en met 25 gram poedersuiker bestoven vorm met het deeg. Strijk de bovenzijde met de bolle kant van een lepel zo glad mogelijk af. Zet de vorm op het ovenrooster, dat iets onder het midden in de tot 175 graden C voorverwarmde oven is geplaatst. Bak de taart in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de vorm nadat ze uit de oven is genomen 8 tot 10 minuten staan. Neem daarna de wand en de bodem van de vorm weg. Laat de taart op een rooster koud worden. Breek de speculaasjes in stukjes en leg ze in de mengkom van de foodprocessor. Maal de speculaas grof. Houd de helft ervan apart. Maal de rest nog iets fijner. Leg de boter in de kom en voeg 200 gram gezeefde poedersuiker, likeur, 3 eetlepels warm water en het kruim van de speculaas toe. Blijf zo lang roeren tot een vrij egaal mengsel is verkregen. Snijd de taart horizontaal in 3 plakken. Bestrijk de onderste 2 plakken zo gelijkmatig mogelijk met ruim 1/3 deel van de speculaasboter. Leg alle plakken, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op elkaar. Bestrijk de rand en de bovenzijde van de taart met de rest van de speculaasboter. Schep de grof gemalen speculaas en de geschaafde amandelen door elkaar. Wentel de zijkant van de taart door het mengsel. Bestrooi de bovenzijde met de rest van het mengsel. Laat de taart op een koele plek (liever niet in de koelkast) ten minste 1 uur opstijven.

Allergenen Informatie

Voor dit speculaastaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Speculaastaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoe groot is de taartvorm, die voor dit recept nodig is?
    Bezoeker gaf dit recept op 12 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven