Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turks fruit recept
Turks fruit recept

Turks fruit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak van tevoren een papje van de maizena of custard. Doe het water, de suiker in een braadpan met een dikke bodem. Kook dit totdat de suiker is opgelost, een beetje inkoken, voeg toe de citroensap naar smaak, cardamom, nootmuskaat, saffraan. Blijf voordurend roeren. Wikkel een baddoekje over uw hand om verbranding te voorkomen, Giet geleidelijk het maizena/custardpapje erbij. En laat het op hoog vuur inkoken. Dit duurt ca 40 minuten. Af en toe van het glazig geworden mengsel proeven (moet zoet en tegelijk wat zurig smaken). Als het teveel gaat bluppen giet er wat olie op en blijf roeren. Op een gegeven moment zie je suikerkristallen en laat het mengsel van de pan los nu de eetl. lepel ghee toevoegen . Stort het deeg op een koude plaat, of in een ingevette schaal. Aflaten koelen en er brokjes van snijden, Het moet niet te slap zijn dan krijg je een glazige bal in je mond. Als dit het geval is kan je het enmaal terug doen in de pan en heel goed weer glad roeren en wat verder inkoken. Als de brokjes goed zijn door de gemalen kokos wentelen. Snoepjes in de koelkast bewaren. Als het goed lukt zijn ze heel lekker. Het is geen eenvoudig recept maar heel leuk om te doen. Deze snoepjes worden gemaakt voor het suikerfeest.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit turks fruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Turks fruit heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Amanda, ik ben lange tijd weggeweest van mijn receptenboek, Heb je het nog geprobeerd verleden jaar? Nu de nieuwe feestdagen eraan komen wil ik toch nog even een reactie plaaten. Turks fruit kan je in... Lees reactie
    Christina57 gaf dit recept op 23 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Hoe lang kan ik turks fruit bewaren? Ik wou het vandaag of morgen maken voor de kerst als dat kan.
    Amanda gaf dit recept op 21 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven