Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roomborstplaat-hart recept
Roomborstplaat-hart recept

Roomborstplaat-hart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de koffieroom met de melk, de suiker en poedersuiker. Laat alles op heel laag vuur smelten en inkoken. Kook de massa tot de laatste druppel die van de lepel valt een draad trekt. Klop de massa, van het vuur af, tot ze dik en vloeibaar wordt. Leg een met boter ingesmeerde borstplaatvorm (hart) op een stuk alu folie dat met wat boter wordt ingesmeerd. Vul dan snel de vorm met de suikermassa. Laat de borstplaat afkoelen. Draai het hart om als de bovenkant glimmend wordt.

Serveersuggesties

Aan borstplaat kun je de verschillende smaken toevoegen, zoals chocolade (door toevoeging van cacao) of koffiesmaak (met oploskoffie), en citroensmaak (enkele druppels citroensap).

Allergenen Informatie

Voor dit roomborstplaat-hart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven