Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zalm met spinazie en hollandaisesaus voor de brunch


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal de droge kruiden, het paprikapoeder, knoflookpoeder en het zeezout in een kruidenmolentje, of wrijf alles fijn met een vijzel. Wrijf de bovenkant van elke zalmfilet in met 1 eetlepel van dit mengsel.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de zalmfilets, met de gekruide kant naar beneden, 2.5 minuten. Draai de filets om en bak ook de andere kant, zorg dat de filet niet te droog wordt.
Doe ondertussen voor de hollandaise saus de eidooiers in een blender. Smelt in een pan de boter tot deze begint te schuimen.
Giet de boter terwijl de blender draait, in een dun straaltje bij de eidooiers tot de saus dik en romig is. Roer het citroensap en, als de saus te dik is, een beetje warm water erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper en houd hem warm.
Verdeel de spinazieblaadjes over 4 borden, en leg er een zalmfilet op.
Schep wat saus op de vis en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalm met spinazie en hollandaisesaus voor de brunch recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven