Zalm met spinazie en hollandaisesaus voor de brunch
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Vijzel
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maal de droge kruiden, het , en het in een kruidenmolentje, of wrijf alles fijn met een vijzel.
- Wrijf de bovenkant van elke zalmfilet in met 1 eetlepel van dit mengsel.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de , met de gekruide kant naar beneden, 2-3 minuten. - Draai de filets om en bak ook de andere kant, zorg dat de filet niet te droog wordt.
Doe ondertussen voor de hollandaise saus de in een blender. - Smelt in een pan de tot deze begint te schuimen.
Giet de terwijl de blender draait, in een dun straaltje bij de tot de saus dik en romig is. - Roer het en, als de saus te dik is, een beetje warm water erdoor.
- Breng de saus op smaak met zout en en houd hem warm.
Verdeel de spinazieblaadjes over 4 borden, en leg er een zalmfilet op.
Schep wat saus op de vis en serveer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Paddenstoelenragout met kruiden en room voor de brunch410m
-
Recept
Macaroni-gehaktschotel voor buffet41u
-
Recept
Feta- gehaktballetjes voor buffet445m
-
Recept
Tortillablokjes voor buffet41u
-
Recept
Spaghetti met gehakt en kaassaus voor buffet435m
-
Recept
Groentequiche met gehakt voor buffet41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 470 kcal | 23% | 1880 kcal |
Vetten | 66 g. | 94% | 264 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |