Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Verwarm de en los de erin op.
Maak een kuiltje in de en voeg de boter(75 gram), bakpoeder(1 theelepel), bruine basterdsuiker(75 gram), speculaaskruiden, nootmuskaat(1 stuk) en kruidnagelpoeder(1 stuk) naar smaak toe
Schenk de warme melk(1 deciliter) erbij.
Meng tot een soepel deeg en laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
Kneed het deeg goed door en rol het uit.
Bestuif de speculaasvorm met rijstbloem en druk het deeg erin.
Snij het overtollige deeg weg met een mes en haal het deeg uit de vorm.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Bij mij blijft het deeg veelste dun.
Inge 29 november 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.