Speculaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kneed alle ingrediënten, behalve de , voor het deeg onder toevoeging van tot een soepele bal.
  3. Zet de op met koud , breng ze aan de kook en giet ze af.
  4. Pel ze en hak ze fijn.
  5. Kneed de door het deeg.
  6. Druk op een met ingesmeerd bakblik het deeg tot een lap.
  7. Plaats de speculaas in het midden van de oven en bak deze bruin en gaar, in ongeveer 25 minuten.
25
25
25

Variaties op Speculaas

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Speculaas
VariatieAantalGang
Speculaas8Ontbijtgerechten
Speculaasbrokken4Taart en gebak
Speculaasjes4Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (21)

Speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 21 recensies
RESET

5 gram proef je echt niet terug, welke koekkruiden je ook gebruikt. 20 gram is mooi voor dit recept met de koekkruiden die ik gebruik (pittig). Misschien kunnen mensen zelf ook inschatten wat er in mo... Lees reactie
Kim 3 oktober 2014
Het deeg was echt heel plakkerig. Had iemand hetzelfde of hoort het zo?
purrke 8 december 2013
Lekker, kruiden bij ons niet overheersend. Zelfrijzend bakmeel gebruikt, doet het prima. Lekker!
Nova Schets 10 november 2013
Geen basterdsuiker maar rietsuiker geeft meer smaak zelf getest voor de klas! Groet Sata
Sata 17 oktober 2013
Het recépt helemaal gevolgd, behalve dat ik perongeluk 50 gram meer aan boter heb gebruikt. Heb der gevulde speculaas van gemaakt. Smaakt heerlijk. De amandelspijs behandeld zo als op verpakking. Een ... Lees reactie
Sandra 1 oktober 2013
Ik vond 20 gram juist net te weinig. Kan misschien ook liggen aan me kruiden die ik gebruikt heb, maar er mocht van mij nog wat meer in. En toen smaakte ze heerlijk!
Noor 23 juli 2013
Omdat ik geen bruine basterdsuiker had, heb ik hiervoor in de plaats kristalsuiker gebruikt. Smaakt heerlijk! Dan heb je die 20 gram speculaaskruiden wel nodig!
Esther 10 juli 2013
Ik vind speculaas erg lekker maar deze geef ik een 10+, lekker.
Jinte Wirtz 15 mei 2013
Wel goed maar iets te veel speculaaskruiden, beetje hard maar super lekker.
Petra Steffens & Sam Steffens (9 Jaar) 27 januari 2013
20 gram speculaaskruiden is veel te veel. Ik heb ze allemaal weggemikt. De volgende keer begin ik met 5 gram.
Wilco 15 december 2012
Misschien een idee om het recept aan te passen naar 5 gram spec. kruiden. Want nu las ik het bij toeval in de reacties, nadat ik er al 20 gram ingemikt heb!
Moemie 27 oktober 2012
Super lekker en makkelijk. Wat wil je nog meer!
Bloem 20 oktober 2012
Gewoon zelfrijzend bakmeel nemen, dan worden ze lekker luchtig.
Lia 11 augustus 2012
Wat bak poeder lijkt me ook wel handig anders krijg je van die harde koekjes die niet bros zijn.
Martein 24 mei 2012
Ik wil dit recept graag gaan gebruiken, maar voor hoeveel speculaasjes is dit?
Kim 9 april 2012
Lekker makkelijk en snel...
Abu Enes 27 november 2011
Ik wilde graag ook nog even melden dat 20 gram speculaas kruiden inderdaad veels te veel is. Met 5 gram kom je al een heel eind.
Hanneke 25 november 2011
Mooi recept, Sinterklaas mag nu wel komen!
Boaz 23 november 2011
Leuk recept, maar 20 gram kruiden lijkt me wel heel erg veel...
Koen 22 november 2011
Fijn, een duidelijk, simpel gerechtje! Kan ik snel even maken, om in de wintersfeer te komen! ;)
Nathalie 5 november 2011
Heel goed recept! lekker kort en duidelijk, volgens mij gaat het ons lukken! we maken een letter S an speculaas.
buffelone 4 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
388 kcal
19%3104 kcal
Vetten
13 g.
18%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speculaas