Speculaas parfait

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Blender

Bereidingswijze

  1. Bekleed een natgemaakte plaat met huishoudfolie en zet er 10 ringen op.
  2. Smelt de au bain marie en smeer 10 strips half in met chocola en zet de strips in de ringen(chocoladekant onder), zet deze koud weg.
  3. Rol de fijn.
  4. Klop de stijf.
  5. Vermeng de dooiers met het ei en de .
  6. Klop het geheel au bain marie op tot er stand inkomt (niet warmer dan 75 graden C.).
  7. Klop dit mengsel koud.
  8. Spatel de en erdoor.
  9. Proportioneer het mengsel in de ringen (ringen half vullen) en zet in de diepvries.
  10. Snijd 6 stukken schil van de sinaasappels en snijd deze (zonder het wit) in zeer dunne reepjes (zestes).
  11. Breng 0,7 deciliter water met aan de kook en voeg de zestes toe, kook ze goed door.
  12. Snijd segmenten uit de sinaasappels.
  13. Snijd het vruchtvlees van de 's.
  14. Blender dit vruchtvlees met de tot een coulis (eventueel verdunnen met wat water).
  15. Klop de stijf.
  16. Zet de parfait op een koud bord.
  17. Schep er coulis op.
  18. Spuit een toef op het bord.
  19. Leg de sinaasappelsegmenten erbij.
  20. Garneer met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in speculaas
  • basterdsuiker, basterdsuiker, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers en eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1514 kcal
75%1514 kcal
Vetten
46 g.
66%46 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
182 g.
70%182 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speculaas parfait