Speculaas ( zacht) van Lody
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van beamantel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Zeef
Bereidingswijze
- Smelt de boter op een laag vuur tot het geheel gesmolten is.
- Klop de intussen de los.
Zeef de in een kom. - Voeg de basterdsuiker en de toe.
- Meng het geheel tot een egale kleur.
- Roer de gesmolten boter erdoorheen.
- Roer de lostgeklopte door het mengsel.
Verdeel het deeg over een bakplaat en druk aan.
Bak het geheel op 150 graden gedurende 30 minuten.
Als de baktijd om is, de koek gelijk in stukken snijden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Speculaas cake met amandelen41u
-
Recept
Dikke speculaas430m
-
Recept
Gevulde speculaas41u30m
-
Recept
Speculaas (oud hollands recept)41u15m
-
Recept
Gevuld speculaas430m
-
Recept
Speculaas435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 554 kcal | 27% | 4432 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 136 g. |
Waarvan verzadigd | 8 g. | 42% | 64 g. |
Waarvan onverzadigd | 4 g. | 15% | 32 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 31% | 8 g. |
Koolhydraten | 89 g. | 34% | 712 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 6 mg. | 0% | 48 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |