Speculaascake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Speculaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van beamantel
- 1 reviews

Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden C.
- Vet de cakevorm in of bedek hem met bakpapier.
- Klop, met de mixer, de samen met de suiker en het tot een mooie luchtige crème.
- Klop één voor één de er door heen. (Pas een nieuw ei toevoegen als de ander al geheel door het deegmengsel is opgenomen).
- Blijf 5 minuten kloppen met de mixer op de hoogste stand.
- Zeef het samen met de boven het botermengsel en spatel dit voorzichtig door elkaar (niet te veel, anders haal je er de lucht uit).
- Giet het beslag in de cakvorm en bak de cake in ca. 50 minuten gaar.
- Open niet tussentijds de ovendeur, anders zakt de cake in.
- Prik met een breipen/stae-prikker na 50 minuten in de cake.
- Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster en snijd hem in plakken.
Variaties op Speculaascake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Speculaascake | 1 | Tussendoortjes |
Snelle speculaascakejes | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Speculaascake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 172 kcal | 8% | 1720 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 190 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |