Speculaasstam
- Herkomst Australie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van MilouSchiks
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
Bereidingswijze
- Dit recept is afgeleid van de Australische chocolate ripple cake (helaas hebben we die koekjes hier niet).
Klop de met een mixer lobbig. - Voeg de in gedeelten toe, voeg het -aroma en de suiker toe en klop de room verder stijf.
Verspreid een beetje van de room over de lange kant van een serveerschaal om een bodem te maken. - Bestrijk een speculaasje met anderhalve theelepel room en doe er een speculaasje bovenop.
- Doe hier weer anderhalve theelepel room op en plaats de op hun kant op de roombodem op de serveerschaal.
- Herhaal dit tot alle gebruikt zijn om een stam te creëren.
- Verspreid de overige room over de gehele stam (ook zijkanten).
- Bedek losjes met vershoudfolie en zet in de koelkast voor minimaal 6 uur.
- Na een nacht in de koelkast is hij op zijn lekkerst.
- De speculaasjes moeten namelijk zacht worden.
Voordat je de stam opdient bestrooi je de stam nog met cacao of hagelslag (je kan ook vele soorten andere garnering gebruiken).
Snijd de stam diagonaal om te serveren.
Suggestie:
Serveer met rood fruit.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 156 kcal | 7% | 2340 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 225 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 15 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |