Speculaastaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Speculaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Mengkom
- Garde
- Oven
Bereidingswijze
- Roer met een garde de , de en het tot een romige massa.
- spatel de en het zo luchtig mogelijk in gedeeltes erbij.
- Vul de beboterde en met 25 gram bestoven vorm met het deeg.
- Strijk de bovenzijde met de bolle kant van een lepel zo glad mogelijk af.
- Zet de vorm op het ovenrooster, dat iets onder het midden in de tot 175 graden C voorverwarmde oven is geplaatst.
- Bak de taart in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de vorm nadat ze uit de oven is genomen 8 tot 10 minuten staan.
- Neem daarna de wand en de bodem van de vorm weg.
- Laat de taart op een rooster koud worden.
- Breek de in stukjes en leg ze in de mengkom van de foodprocessor.
- Maal de speculaas grof.
- Houd de helft ervan apart.
- Maal de rest nog iets fijner.
- Leg de in de kom en voeg 200 gram gezeefde , likeur, 3 eetlepels warm water en het kruim van de speculaas toe.
- Blijf zo lang roeren tot een vrij egaal mengsel is verkregen.
- Snijd de taart horizontaal in 3 plakken.
- Bestrijk de onderste 2 plakken zo gelijkmatig mogelijk met ruim 1/3 deel van de speculaasboter.
- Leg alle plakken, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op elkaar.
- Bestrijk de rand en de bovenzijde van de taart met de rest van de speculaasboter.
- Schep de grof gemalen speculaas en de geschaafde door elkaar.
- Wentel de zijkant van de taart door het mengsel.
- Bestrooi de bovenzijde met de rest van het mengsel.
- Laat de taart op een koele plek (liever niet in de koelkast) ten minste 1 uur opstijven.
Variaties op Speculaastaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Mandarijnen speculaastaart | 1 | Taart en gebak |
Speculaastaart met peer | 1 | Winter |
Speculaastaart met amandelspijs, abrikozenjam en peren | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Speculaastaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3003 kcal | 150% | 3003 kcal |
Vetten | 263 g. | 376% | 263 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 85 g. | 32% | 85 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 125 g. | 138% | 125 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |