Speculaastulbandcake met amandelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven (hete lucht!) voor op 160 graden celcius.
  2. Rooster de even om en om in een droge koekenpan op matig vuurtje en houd er een oogje op.
  3. Laat ze even afkoelen op een bordje met keukenpapier.
  4. Hak ze fijn als ze afgekoeld zijn.
    Laat de boter met de suiker luchtig draaien en voeg alvast het speculaasextract toe.
  5. Als de boter luchtig en fluffy is de er door roeren, een voor een.
  6. Pas als het ei opgenomen is de volgende er in doen.
  7. Meng , , en met elkaar.
  8. Dit mensel mag in zijn geheel bij het boter-suiker-ei mengsel en rustig door laten kloppen.
  9. Als alles gemengd is twee tellen op vol vermogen laten kloppen, terug lager zetten en de erdoor roeren.
    Doe nu het mengsel in de vorm en verdeel goed.
    Als de oven warm is, in de oven schuiven en 1,5 uur rustig laten bakken.
    5 minuten voor het einde van de baktijd een houten sateprikken er in prikken tot onderaan en even ronddraaien, komt de prikker er warm maar droog uit?
  10. Dan is je cake klaar en mag hij eruit als de tijd verstreken is.
    In de vorm op een rekje 1 uur af laten koelen, daarna met een bord o.i.d.
  11. erop in een keer omkeren en vorm eraf halen.
    Verder af laten koelen.
    En nu smullen maar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%4660 kcal
Vetten
11 g.
15%220 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%60 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
12%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%520 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speculaastulbandcake met amandelen