Speenvarken in gelei (Mestreechs speebak)

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Traditioneel werd vlees van een jong varkentje (speenvarken) gebruikt.
  2. Snijd het vlees in grote stukken, doe het samen met de botten in een ketel met royaal en breng aan de kook.
  3. De botten scheiden lijmstof af waardoor de gelei wordt gebonden.
  4. Als er geen botten beschikbaar zijn, kan de gelei ook gebonden worden met .
  5. Laat zachtjes sudderen en schuim regelmatig af.
  6. Wanneer zich geen schuim meer vormt, de , , en toevoegen en het geheel in ca. 1 uur gaar koken met de deksel erop.
  7. Neem het vlees uit de ketel en laat het afkoelen.
  8. Zeef het kookvocht en laat het tot de helft inkoken.
  9. Breng het ingedikte kookvocht op smaak met en .
  10. Bind het kookvocht met enkele blaadjes en voeg voor de garnering enkele schijfjes toe.
  11. Laat nog heel even doorkoken.
  12. Voeg het vlees weer toe en giet alles in een kom.
  13. Laat in de koelkast afkoelen en opstijven.
  14. Als de gelei niet stijf genoeg is eventueel opnieuw in de ketel zachtjes aan de kook brengen en nog enkele blaadjes toevoegen.
  15. Meng de met een beetje tot een glad papje.
  16. Serveer het speenvarken-in-gelei koud en overgiet het met de - saus.
  17. Geef er witbrood of roggebrood bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, azijn, mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
229 kcal
11%1374 kcal
Vetten
6 g.
8%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speenvarken in gelei (Mestreechs speebak)