Speenvarken met wortelkroketjes en mosterd-augurksaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Wortelkroketjes:
  2. Schil de en de .
  3. Snijd ze in grote gelijke stukken en kook ze gaar in kokend gezouten water.
  4. Giet af en laat alles goed uitdrogen op een zacht vuur.
  5. Plet de en de en meng er de onder.
  6. Breng op smaak met en en laat alles goed koud worden.
  7. Vorm balletjes van de puree en paneer ze achtereenvolgens in , losgeklopt eiwit en .
  8. Leg ze op een bord.
  9. Mosterd-augurksaus:
  10. Snipper de fijn en stoof licht glazig.
  11. Voeg er de , de en de bij en laat zachtjes inkoken.
  12. Voeg er vervolgens de en de aan toe en laat inkoken tot sausdikte.
  13. Snijd de augurkjes in kleine plakjes en voeg ze bij de saus.
  14. Breng op smaak met en .
  15. Kleur de speenvarkenfilets en gaar ze verder in een oven op 180°C, ze mogen lichtroze zijn.
  16. Laat ze nog even rusten onder aluminiumfolie wanneer ze uit de oven komen.
  17. Frituur intussen de wortelkroketjes in een friteuse op 180°C.
  18. Snijd de speenvarkenfilets in plakjes en verdeel over de borden.
  19. Schik er de kroketjes bij en omring met de -augurksaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers en eiwitten
  • paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
302 kcal
15%1208 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
20%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speenvarken met wortelkroketjes en mosterd-augurksaus