Spekkoek
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Spekkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van co
- 1 reviews
Bereidingswijze
- Eigeel apart kloppen tot het wilt ziet.
- Boter met goed kloppen tot wit wordt, romig en zacht dus, met mespuntje zout.
- Eiwit (van 8 ) apart kloppen tot stijf.
- Boter en bij eigeel voegen (roeren).
- zeven en lepelsgewijs bij eigeel, welke je reeds met boter en hebt geklopt, voegen.
- Lepelsgewijs eiwit daar weer bij voegen.
- Beslag splitsen in twee kommen.
- In de ene helft het kruidenmengel voegen.
- Onder een voorverwarmde grill in bakblikken laag voor laag bakken.
- Beginnen met een witte laag.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spekkoek43u
-
Recept
Spekkoek42u
-
Recept
Spekkoek445m
-
Recept
Spekkoek41u
-
Recept
Indonesische spekkoek425m
Variaties op Spekkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spekkoek | 6 | Taart en gebak |
Kokosijs met spekkoek en passievrucht | 1 | Nagerechten |
Indonesische spekkoek | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Spekkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 188 kcal | 9% | 1504 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 8 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |