Spekkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Splits de waarvan je 15 eiwitten weg moet doen.
  2. Mix de 12 overgebleven eiwitten met 100 gram stijf.
  3. Mix het eigeel goed luchtig.
  4. Mix de boter met 400 gram en de goed romig.
  5. Voeg het eigeel beetje bij beetje toe.
  6. Voeg als laatste om beurten het meel (zeven) en eiwit toe.
  7. Roer dit met een garde door elkaar.
  8. Deel het beslag over 2 kommen.
  9. Voeg in een kom de kruiden toe.
  10. Goed mengen.
  11. Begin met de witte mix.
  12. Een dun laagje in het bakblik doen.
  13. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
  14. Bakblik ongeveer 3 minuten in de oven doen.
  15. Even kijken of de bodem gaar is.
  16. Uit de oven halen en dan eerst dun insmeren met boter.
  17. Dan een dun laagje mix met kruiden.
  18. De oven moet nu op grill stand staan (stand 2).
  19. Zo doe je om en om een laagje mix, insmeren, laagje mix enz.
  20. erop totdat de mix op.
  21. Goed laten afkoelen en in hele dunne plakjes snijden.
  22. Veel werk maar echt de moeite waard.
  23. Succes ermee.
25
25
25

Variaties op Spekkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spekkoek
VariatieAantalGang
Spekkoek6Taart en gebak
Kek Lapis (Indonesische spekkoek)1Hapjes
Indische spekkoek met ananas en room1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1656 kcal
82%6624 kcal
Vetten
63 g.
90%252 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
60 g.
23%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
4%12 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spekkoek