Spekkoek (Lapis Surabaya)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Spekkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van duncandegraaf
- 4 reviews
Keukenspullen
- Handmixer
Bereidingswijze
- In kom en suiker met handmixer in ca. 10 minuten romig kloppen.
- Alle splitsen.
- Eén voor één alle 12 eierdooiers door botermengsel kloppen.
- erdoor spatelen.
- In andere kom 6 eiwitten stijf kloppen (andere eiwitten worden niet gebruikt).
- Eiwitten luchtig door beslag spatelen.
- Helft van beslag overdoen in andere kom en erdoor mengen.
- Door andere helft van beslag en koekkruiden roeren.
- Grill voorverwarmen (240 graden C).
- Springvorm invetten. 2-3 eetlepels koekbeslag in vorm scheppen en tot flinterdun laagje van ca. 3 mm dik over bodem uitstrijken met de bolle kant van een lepel.
- Vorm ca. 15 cm onder grill schuiven en beslag in ca. 1 ½ minuut laten stollen. 2-3 eetlepels chocaladebeslag erop scheppen en uitstrijken tot flinterdun laagje.
- Vorm weer onder grill schuiven en in 1 ½ minuut laten stollen.
- Koek op dezelfde manier opbouwen met afwisselend koekbeslag en chocaladebeslag.
- Eindigen met chocoladebeslag.
- Grill uitschakelen, cake nog ca. 10 minuten in open over laten staan.
- Koekvorm laten afkoelen en voor extra lekkere smaak nog een dag laten staan.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spekkoek uit de magnetron430m
-
Recept
Spekkoek41u
-
Recept
Spekkoek42u
-
Recept
Spekkoek445m
-
Recept
Indonesische spekkoek425m
-
Recept
Spekkoek42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem en speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (4)
Spekkoek (Lapis Surabaya) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 444 kcal | 22% | 3552 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 280 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 46 g. | 17% | 368 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 1% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |