Spekkoek (Lapis Surabaya)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Handmixer

Bereidingswijze

  1. In kom en suiker met handmixer in ca. 10 minuten romig kloppen.
  2. Alle splitsen.
  3. Eén voor één alle 12 eierdooiers door botermengsel kloppen.
  4. erdoor spatelen.
  5. In andere kom 6 eiwitten stijf kloppen (andere eiwitten worden niet gebruikt).
  6. Eiwitten luchtig door beslag spatelen.
  7. Helft van beslag overdoen in andere kom en erdoor mengen.
  8. Door andere helft van beslag en koekkruiden roeren.
  9. Grill voorverwarmen (240 graden C).
  10. Springvorm invetten. 2-3 eetlepels koekbeslag in vorm scheppen en tot flinterdun laagje van ca. 3 mm dik over bodem uitstrijken met de bolle kant van een lepel.
  11. Vorm ca. 15 cm onder grill schuiven en beslag in ca. 1 ½ minuut laten stollen. 2-3 eetlepels chocaladebeslag erop scheppen en uitstrijken tot flinterdun laagje.
  12. Vorm weer onder grill schuiven en in 1 ½ minuut laten stollen.
  13. Koek op dezelfde manier opbouwen met afwisselend koekbeslag en chocaladebeslag.
  14. Eindigen met chocoladebeslag.
  15. Grill uitschakelen, cake nog ca. 10 minuten in open over laten staan.
  16. Koekvorm laten afkoelen en voor extra lekkere smaak nog een dag laten staan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Spekkoek (Lapis Surabaya) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 4 recensies
RESET

Helaas is er een groot verschil tussen lapis surabaya dat uit 3 lagen bestaat een spekkoek dat uit veel laagjes bestaat. De originele Indische benaming van spekkoek is lapis legit. Jammer dat dit wo... Lees reactie
J.sloot 22 januari 2018
Dit recept is niet het recept voor kue lapis of van lapis surabaya het is een eigen interpretatie van beide koeken die qua bereiding, ingrediënten ieders op een zichzelf staande specifieke manier bere... Lees reactie
Evie 19 januari 2014
Ik heb geprobeerd lapis surabaya te maken (een paar keer). Waarom zakt de boter naar de bodem van de cake? Het wordt een vette massa.
ynnaf 10 september 2013
Lapis Surabaya en spekkoek zijn twee verschillende cakes en ze smaken heel verschillend. Het recept hierboven is een spekkoek recept. Spekkoek is zwaar gekruid terwijl lapis surabaya een is cake met v... Lees reactie
Elisabeth H. 25 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
444 kcal
22%3552 kcal
Vetten
35 g.
50%280 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
1%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spekkoek (Lapis Surabaya)