Spekkoek uit de magnetron
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Spekkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van jm5b
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Magnetron
- Zeef
Bereidingswijze
- Roer de met de suiker tot een lichte romige massa.
- Splits de , roer de dooiers één voor één door het botermengsel.
- Klop de eiwitten stijf, schep ze bij de gedeelten voorzichtig door het -dooiermengsel.
- Zeef de , meng die samen met wat door het mengsel.
- Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
- Eén deel mengen met de , het andere door de kruiden (, , , en ).
- Beboter het schaaltje.
- Stapel de laagjes op elkaar.
- Hou de gebakken laagjes warm door ze te bedekken met een stuk aluminiumfolie.
- Begin en eindig met een bruin laagje.
- Per laagje is de baktijd stand 10, 23 seconden (700W).
- Gebruik twee dezelfde lepels, één voor het bruine beslag en één voor het witte beslag.
- Tien laagjes is genoeg.
- Als je 10 laagjes klaar hebt, moet de hele koek nog eens in hetzelfde schaaltje in de magnetron, stand 10, 1 tot 2 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spekkoek42u
-
Recept
Indonesische spekkoek425m
-
Recept
Spekkoek41u
-
Recept
Spekkoek440m
-
Recept
Spekkoek445m
-
Recept
Spekkoek42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1880 kcal | 94% | 1880 kcal |
Vetten | 196 g. | 280% | 196 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 173 g. | 66% | 173 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 7 g. | 8% | 7 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |