Spekkoek
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Spekkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van sanrico
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Roer de met de en de glad.
- Splits de en klop de dooiers schuimig.
- Mix het botermengsel, de gezeefde , , en de dooiers tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten stijf met de mixer en spatel deze door de massa.
- Verdeel het mengsel over 2 kommen en voeg aan 1 ervan alle kruiden toe.
- Beboter een springvorm van ongeveer 20 cm.
- Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag .
- Schuif de vorm bovenin de oven en zet de grill op 200°C.
- Breng na enige minuten, als het eerste laagje gaar is, een donker laagje deeg aan en gril dit gaar.
- Ga zo door totdat alle beslag op is (schuif na ongeveer 6 laagjes de vorm op een lager rooster).
- De koek is klaar als de laatste laag gaar is .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spekkoek41u
-
Recept
Spekkoek42u
-
Recept
Spekkoek43u
-
Recept
Spekkoek42u
-
Recept
Indonesische spekkoek425m
Variaties op Spekkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spekkoek | 6 | Taart en gebak |
Spekkoektaart | 1 | Taart en gebak |
Kokosijs met spekkoek en passievrucht | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vanillesuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 951 kcal | 47% | 3804 kcal |
Vetten | 86 g. | 124% | 344 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 148 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |