Spekkoektaart
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Slamat
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- De spekkoek in plakjes snijden en onderin een springvorm (24 cm) duwen.
De 5 minuten in koud water leggen. - De fijn hakken.
- De in 2 porties verdelen. 5 deciliter kloppen en 1 deciliter in een pan verhitten en als deze warm is van het vuur halen en smelt daarin de dan weer even op het vuur en de toevoegen roer even tot de is opgelost.
- Laat dit mengsel lauwwarm worden.
- Intussen de 5 dl lobbig kloppen.
- Dan het lauwwarme mengsel door de spatelen en over de spekkoek verdelen.
- Afdekken en 2 uur in de koelkast laten opstijven.
- Daarna punten snijden en heerlijk smullen.
Heerlijk als nagerecht bij een rijstafel.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Spekkoektaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 99 kcal | 4% | 792 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 4 g. | 4% | 32 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |