Speklapjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van vmjv
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Snijd de knoflook en gember fijn.
Marineer het vlees 15 minuten in de marinademix met 4 eetlepels olie en de helft van de knoflook en gember.
Snijd de lente-ui in ringen.
Snijd de tomaten in blokjes.
Meng het sauspoeder met 3 deciliter koud water.
Bereiding:
Verhit in een ruime koekenpan een scheutje olie en bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar.
Verhit een scheutje olie een pan en bak de knoflook en gember 3 minuten.
Voeg de tomaat toe en bak deze 3 minuten mee.
Voeg de saus en de gembersiroop aan de gebakken tomaat toe en breng al roerende aan de kook. - Laat het geheel 3 minuten koken.
Leg de speklapjes op de borden, schep de saus erbij en strooi de erover.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pittige speklapjes445m
-
Recept
Gebakken speklapjes42u
-
Recept
Oosterse speklapjes435m
-
Recept
Indische speklapjes430m
Variaties op Speklapjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gepaneerde speklapjes | 2 | Vlees |
Speklapjes met gember en uien | 1 | Vlees |
Daging Babi Dengan Pisang, Kacang Mete Mais (gebakken speklapjes) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1227 kcal | 61% | 4908 kcal |
Vetten | 84 g. | 120% | 336 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |