Voeg de toe.
- Snij de koude boter in kleine stukjes en doe ze bij de bloem.
Stop je handen in de kom en wrijf/prak/kneed de boter net zolang tot het geheel aan broodkruim doet denken.
- Klop het ei(1 stuk) los in een kommetje.
- Maak in het midden een kuiltje en doe daar het losgeklopte ei(1 stuk) in.
- Voeg de 3 theelepeltjes koud water(3 theelepels) toe.
- Meng het geheel met de handen of eventueel een mixer met deeghaken.
Als het goed gemengd is, druk/kneed het dan samen tot een mooie stevige ronde bol.
- Wikkel de bol in plastic folie en laat minimaal een half uur koelen in de koelkast.
- Neem een springvorm en vet deze goed in met boter.
Bestrooi met een klein beetje bloem.
Druk de bol deeg plat.
Leg het deeg in het midden en druk de bol voorzichtig met de vingers, handpalm en knokkels over de hele bodem egaal uit, naar de randen toe werkend.
Druk aan de randen het deeg tot bijna de bovenrand.
Snijd eventueel de deegranden af met een mesje voor een net resultaat.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem om stoom te laten ontsnappen.
Vulling:
- Verwarm de oven voor op 190C (hetelucht 180C)
- Bak de spekjes (zonder olie/boter) totdat ze bijna knapperig zijn in een koekenpan.
Doe de spekjes hierna tijdelijk in een bakje.
Laat het vet in de pan zitten.
- Bak de fijngesnipperde ui(1 stuk) en de champignons(100 gram) in het vet van de spekjes totdat de ui(1 stuk) glazig is, een paar minuutjes dus.
- Snij de plakken ham(2) en de zongedroogde tomaatjes in stukken.
- Klop de eieren(4) samen met de room(100 gram) tot een massa.
- Voeg hier de zout(0.5 theelepels)(1 stuk) & overige kruiden aan toe en roer door met een vork.
Voeg er 1/3 van de geraspte kaas(200 gram) aan toe en roer dit door.
Pers het teentje knoflook en roer ook dit door het mengsel.
- Bestrooi de bodem van het deeg met 1/3 van de strooikaas.
Giet hierover de ei(1 stuk)-massa.
- Verdeel de overige vulling (spekjes, champignons(100 gram), ui(1 stuk)) over de ei(1 stuk)-massa.
- Bestrooi met de overgebleven kaas(200 gram).
- Plaats de vorm in het midden van de oven op een rooster en bak in ong. 35-40 minuten gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, slagroom, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
room, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.