Speltbloem basis cake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 160 graden celsius.
    Meng de bloem met de .
    Roer de suiker met de schuimig.
  2. Voeg 1 voor 1 de toe.
  3. Steeds goed roeren.
  4. Op het laatst de bloem beetje voor beetje toevoegen.
  5. Als je een mooi glad beslag hebt, het ingevette en met bloem bestoven bakblik vullen en in het midden van de oven ongeveer een uur en kwartier bakken.
  6. Controleer met een saté-prikker of breipen of de cake gaar is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (7)

Speltbloem basis cake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 7 recensies
RESET

Ik heb de basiscake 250 gram bio speltbloem 250 roomboter 250 suiker 1/2 zakje vanillesuiker 1 eetlepel koek en speculaaskruiden & een 1/2 zakje bakpoeder gebruikt laat de cake 1.30 uur in de oven gar... Lees reactie
Nicole 6 maart 2017
Heerlijke cake, plantaardige olie vervangen door roomboter (alleen tarwe intolerant) Bij de rietsuiker nog vanillesuiker gedaan(2 zakjes)
Gerja 22 januari 2017
Heel lekker ik heb allergieën {melk en tarwe} dus dit is fantastisch voor mij
Janne 8 augustus 2016
Gebruik in plaats van rietsuiker eens palmsuiker. Een hele goede vervanger van gewone (ongezonde) (riet)suiker en ook nog veel lekkerder.
Ingrid 19 juni 2014
Ik ga de basic cake maken
Astrid Perrenet 1 maart 2014
Wauw ideaal als je geen normaal bloem in huis hebt!
Naomi 11 september 2013
Dankjewel voor de recepten. Heb allergieën voor melk en suikers en kan geen tarwe verdragen maar wel spelt.
Gerda Smits 14 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3238 kcal
161%12952 kcal
Vetten
336 g.
480%1344 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
18%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speltbloem basis cake