Sperziebonen met gehakt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken en kook ze in water met wat in 20 minuten gaar.
    Pel en snipper de .
    Bak het gehakt samen met de gesnipperde .
  2. Voeg als het gehakt gaar is de toe en bak deze 2 minuten mee, Voeg daarna de , wat water, het en wat naar smaak toe.
    Laat het geheel 10 minuten pruttelen, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  3. Proef even of alles goed op smaak is.
  4. Laat het gehakt in een zeef uitlekken, zodat al het vocht verwijderd is.
    Was ondertussen de boontjes, snijd ze in stukjes van 2 cm en kook ze 8 minuten in water met wat beetgaar.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de ovenschaal in en doe het gehaktmengsel erin, leg er vervolgens de uitgelekte boontjes op.
    Giet de af, stamp ze fijn, voeg de warme en de toe en maak er een smeüige puree van.
    Doe de aardappelpuree op de boontjes en strooi er wat met wat klontjes op (je kunt ook geraspte kaas gebruiken).
    Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje en sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje, sambal, paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en paneermeel
  • bouillonblokje, boter, paneermeel, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, boter
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
552 kcal
27%2208 kcal
Vetten
25 g.
37%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
50 g.
19%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sperziebonen met gehakt