Spinazie-feta pasteitjes voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de spinazie schoon, was hem en laat hem uitlekken.
  2. Pel en snipper de en de knoflook.
  3. Laat het deeg bij kamertemperatuur ca. 10 minuten rusten.
  4. Fruit de en de knoflook in de hete .
  5. Voeg de spinazie toe en laat hem met een deksel op de pan slinken.
  6. Breng op smaak met de .
  7. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen.
  8. Druk hem goed uit.
  9. Prak de fijn.
  10. Klop 3 schuimig.
  11. Roer de en de spinazie achtereenvolgens door de .
  12. Smelt de .
  13. Rol de plakjes deeg uit.
  14. Leg een plakje op een vochtige theedoek.
  15. Bestrijk het deeg met wat vloeibare .
  16. Leg er 2 plakjes deeg op en bestrijk elk plakje met de .
  17. Rol de overig deegblaadjes op en leg apart.
  18. Snijd de voorbereide deeg plaat in 4 even grote vierkante stukken.
  19. Bestrooi elk stuk met 1 theelepel .
  20. Leg in het midden telkens 1 eetlepel spinazie-fetavulling.
  21. Klap de deegranden naar het midden toe en maak er een enigzins ronde vorm van.
  22. Doe hetzelfde met de overige deegplakken en vulling.
  23. Leg één keer 3 en dan de resterende 4 deegplakken op elkaar.
  24. Leg de pasteitjes op 2 met bakpapier beklede bakblikken.
  25. Klop de en de door elkaar en bestrijk hiermee de pasteitjes.
  26. Zet de bakblikken na elkaar in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  27. en bak ze goudbruin in 25-30 minuten.
  28. Koud of warm, allebei even lekker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%1620 kcal
Vetten
15 g.
21%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazie-feta pasteitjes voor buffet