Spinazie filodeegtaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bjornvera
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Wok
- Oven
- Bakpapier
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Voor de vulling:
Doe de eieren, feta, peper, zout, 50 gram geraspte kaas, oregano, citroenrasp,scheutje olijfolie en pijnboompitjes in een kom en roer dit door.
Bak de spinazie in een wok en laat het goed uitlekken.
Roer de spinazie door het ei, kaas mengsel.
Pak een vel bakpapier en maak hier een prop van onder de kraan.
Het papier wordt dan zacht. - Smeer het papier in met en leg hier op.
- Besmeer het met en strooi er een beetje en overheen.
- Leg er dan weer een laag op.
- Besmeren met , en zou erop en nog een laag .
Pak het bakpapier bij de randen en laat het in een ovenschaal zakken. - Het overhangende vouw je later over de taart heen.
Doe de vulling in de bakvorm met ,
strooi hier 50 gram geraspte overheen en vouw het van buiten naar binnen. - De bovenkant moet helemaal bedekt zijn met deeg.
- Dit hoeft niet netjes.
- Scheur het overtollige bakpapier af.
Bestrooi de taart eventueel nog met een paar takjes verse rozemarijn en wat .
Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Smakelijk eten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie en filodeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per taart | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3294 kcal | 164% | 3294 kcal |
Vetten | 169 g. | 242% | 169 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 283 g. | 108% | 283 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |