Spinazie-ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden C.
  2. Schil de , snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met water en in 20 minuten gaar.
  3. Was de en laat het goed uitlekken.
  4. Hak de knoflook fijn.
  5. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook lichtbruin.
  6. Voeg de toe en laat het in 10 minuten slinken tot het vocht verdampt is.
  7. Giet de af en stamp ze fjn.
  8. Maak er met de en een puree van.
  9. Schep de puree in een ovenschaal en strijk het glad.
  10. Strooi de belegen over de puree.
  11. Breng de op smaak met en schep het op de puree.
  12. Maak 4 kleine kuiltjes in de en breek in elk kuiltje een ei.
  13. Bestrooi de met de Parmezaanse .
  14. Bak de -schotel in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
25
25
25

Variaties op Spinazie-ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spinazie-ovenschotel
VariatieAantalGang
Spinazie-ovenschotel met danish blue1Ovenschotels
Spinazie-ovenschotel met geraspte belegen kaas1Ovenschotels
Spinazie-ovenschotel met gehakt1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, kaas, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas, parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, kaas, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
407 kcal
20%1628 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazie-ovenschotel