Spinazie quiche
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jordaantje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Wok
- Koekenpan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Verwarm 2 eetlepels olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de totdat hij licht verkleurt.
- Schep de er in delen bij, maar houd 2 flinke handen apart.
- Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken.
- Schep de in een vergiet en laat even uitlekken.
- Druk het vocht er goed uit.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed de taartvorm met het , plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan.
- Klop de in een grote kom los met de .
- Snijd de in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng op smaak met de , en (versgemalen) .
- Dep droog met wat keukenpapier.
- Verdeel de uitgelekte over de taartbodem.
- Kruimel de kaas erover, voeg de gebakken toe en schenk het eimengsel erover.
- Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar.
- Schep de achtergehouden om met 1 eetlepel olie en en naar smaak en serveer dit als salade bij de quiche.
Ook lekker om te maken
Variaties op Spinazie quiche
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spinazie quiche | 2 | Hartige taarten |
Zalm/spinazie quiche | 1 | Hartige taarten |
Ham-spinazie quiche | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 179 kcal | 8% | 716 kcal |
Vetten | 9 g. | 14% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |