Spinazie-quiche
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van vonnepel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Koekenpan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Een taartvorm met een diameter van 22 - 24 centimeter invetten.
Oven voorverwarmen 200 graden.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
Bereiden:
Fruit de ui,knoflook en paprika's in olijfolie.
Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
Rooster de pijnboompitjes in een hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. - Roerbak de verse circa 3 minuten en laat deze vervolgens uitlekken in een zeef.
- Klop de los met de en de 2 eetlepels .
- Schep de bij de ,knoflook,paprika en samen met de crème fraîche en en voeg naar smaak en toe.
- Voeg dan,van de warmtebron af,de en de pijnboompitten bij de en giet dit mengsel op de taartbodem.
- Verdeel de tomaatreepjes over de bovenkant en giet vervolgens het eiermengsel over het geheel.
Zet de taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en bak deze gaar en goudbruin. - De taart kan zowel koud als warm gegeten worden.
Ook lekker om te maken
Variaties op Spinazie-quiche
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spinazie-quiche | 1 | Hartige taarten |
Spinazie-quiche met creme fraiche | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg, kruiden, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roquefort en oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 253 kcal | 12% | 1012 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |